Znamenitosti Lanzarote

Lanzarote je španjolski otok i  krajnje sjeveroistočni otok Kanarskog otočja u Atlantskom oceanu. Četvrti je po veličini otok arhipelaga i pretežno je vulkanskog podrijetla,a od 1993. godine je UNESCO-vom zaštitom kao rezervat biosfere. Prvo zabilježeno ime je otoku dao talijansko-majorški kartograf Angelino Dulcert – Insula de Lanzarotus Marcoelus. Ime otoka u jeziku domorodaca je Tyerogaka ili Tytheroygaka što znači „onaj, koji je cijelu u okeru“ – što je prevladavajuća boja otoka. Zovu ga još i otok vječnog proljeća, a to zahvaljujući njegovoj suptropsko – pustinjskoj klimi.

Znamenitosti Lanzarote su:

Timanfaya nacionalni park – nacionalnim parkom je bio proglašen 1974. godine. Prostire se na 51 km2 jugozapadnoga djela otoka i cijeli je vulkanskoga podrijetla, a njegov je simbol kip „El Diablo“ Césara Manriquea. Najveće zabilježene vulkanske erupcije su se dogodile između 1730. i 1736. godine. Temperatura površja varira od 100 do čak 400-  600 °C pod površjem. Kao zanimljivost – toliko je vruće, da ako ulijemo vodu, nastat će gejzir, a i snalažljivi domaćini roštiljaju pomoću zemljine vrućine.

Peñas del Chache  – najviši je vrh Lanzarote sa svojih 670 metara, smješten na sjeveru na području Haría, a nalazi se na planini Famara. U blizini su arheološki ostaci drevnih stanovnika otoka Lanzarote, Majona. Procjenjuje se da je ima Chache aboridžinskog podrijetla iako njeno značenje nije poznato.

Jardín de Cactus – ili Vrt kaktusa ja posljednja intervencija u prostoru otočnoga umjetnika Césara Manriquea u Lanzaroti. Vrt kaktusa uključuje više od 4500 primjeraka 450 različitih vrsta kaktusa iz 13 obitelji kaktusa iz 5 kontinenata. U pozadini možete vidjeti mlin na vjetar koji podsjeća na pridobivanje kukuruznog brašna tijekom 19. stoljeća.

La Graciosa – je vulkanski otok u sklopu Kanarskih otoka i nalazi se 2 km od Lanzarote, te je pod zaštitom UNESCO-a. Dio je Chinijo Achipelaga i istoimenog parka prirode. Odlikuju ga prekrasne pješčane vulkanske plaže. Dostupan je 35 – minutnom vožnjom iz Orzole u Lanzaroti. Na otočiću možete posjetiti i „najmanji muzej na svijetu“ koji prikazuje težak život otočana ovog arhipelaga.

The Castillo de San José –  dvorac je sagrađen između 1776. i 1779. godine, prema odluci kralja Karla III. Španjolskoga, godine kao utvrda, koja bi morala mjesto obraniti od potencijalnih gusarskih napada. Poznata je i pod nazivom „Fortaleza del hambre“ ili „Utvrda gladi“. Glad su prouzročili razni faktori od perioda suše te ranijih erupcija Timanfaya. Dvorac je sagrađen od građevnog materijala vulkanskog podrijetla. Danas se u prostorima nekadašnje utvrde nalazi Internacionalni muzej suvremene umjetnosti.

Ukoliko želite saznati više od treking putovanju na prekrasan otok Lanzarote, pročitajte više na našoj stranici Treking putovanje Lanzarote i saznajte detalje osmodnevnog putovanja planiranog za listopad ove godine. Upite ili prijavu za naše putovanje možete napraviti preko obrasca u nastavku. Povoljnu ponudu posredovat ćemo vam u najkraćem mogućem vremenu.

Paste your AdWords Remarketing code here