Treking Suphan 4058 m, Artos 3543 m in Nemrut 2980 m

Treking Turska©eldestino.com.tr

Termin: ljeto 2019 – info@izimanija.si – skupljamo informativne prijave

Program treking putovanja na Nemrut, Artos i Suphan:

Prvi dan: zbor sudionika na aerodromu Jožeta Pučnika Ljubljana LJU u popodnevnim satima. Let s avionskom kompanijom Turkish Airlines s presjedanjem u Istanbulu.

Drugi dan: pristanak na aerodromu Ferit Melen Van VAN i transfer do hotela u mjestu Van. Smještaj u hotelu. Van je većinski kurdsko mjesto koje se nalazi uz najveće jezero u Turskoj – jezero Van. Slobodno vrijeme za samostalno razgledavanje, šetnju i istraživanje okolice (ovisno o rasporedu letova). Noćenje.

Treći dan: doručak u hotelu. Vožnja do naselja Gevas i pobočja planine Artos do visine cca 2000 m. Uspon na Artos 3543 m. S vrha će se pružati prekrasan pogled na jezero Van i otok Akdamar s crkvom Sv. Križa (Akdamar Kilisesi). Povratak do ishodišta i natrag u hotel u Vanu. Noćenje. (9 sati hoda).

Četvrti dan: doručak u hotelu. Odvest ćemo se onkraj prostranog jezera Van do mjesta Adilcevaz 1650 m, gdje ćemo se zaustaviti (pauza). Put ćemo nastaviti do baznog tabora pod Suphanom na visini 2660 m. Postavljanje šatora. Smještaj u šatorima. Slobodno vrijeme za šetnju po okolici (ukoliko će nam to dopuštati vrijeme). Večera. Noćenje. (dan bez hodanja).

Peti dan: doručak u taboru. Ranojutarnji početak uspona na vrh Suphan 4058 m,  treći najviši vrh u Turskoj. Do vrha ćemo trebati cca 8 sati hoda i dodata 3–4 sata za spust. Povratak u tabor. Večera. Noćenje u šatorima. (11–12 sati hoda).

Šesti dan: doručak u taboru. Vožnja do mjesta Ahlat 1650 m gdje ćemo vidjeti unikatno Seljukiansko groblje s kamenitim umjetnostima. Nastavit ćemo vožnju prema planini Nemrut koja se ponosi s dva kraterska jezera te izvrsnim razgledom na planinu Suphan 4058 m i jezero Van. Postavljanje šatora uz kratersko jezero na visini 2150 m. Smještaj u šatorima. Večera. Noćenje. (dan bez hodanja).

Sedmi dan: doručka u taboru. Uspon na vrh Nemrut 2980 m. Pobjedničko fotografiranje kraterskih jezera iz ptičje perspektive i povratak do tabora gdje će nas čekati prijevoz do Vana. Smještaj u hotelu. Noćenje. (3–4 sata hoda).

Osmi dan: doručak u hotelu. Transfer do aerodroma Van. Let prema Istanbulu i presjedanje prema Sloveniji. (tijek je ovisan o rasporedu letova).

Dokumenti: Putovnica EU valjanosti barem 6 mjeseca duže od predviđenog izlaska iz države; komercijalno osiguranje za cijeli svijet koje uključuje troškove potencijalnog helikopterskog spašavanja u Turskoj. Viza za državljane EU nije potrebna.

Cijena: treking na Nemrut, Suphan i Artos uz min. 10 putnika iznosi 1450€/ po osobi odnosno 1370€ / po osobi za prijave do 28.02.2019, tj. 1299€ / po osobi za prijave do 31.12.2018   *Cijena je informativna i če biti potvrđena kasnije.

Uključeno:

 • Povratna avionska karta iz obližnjeg aerodroma Brnik LJU – Istabul IST – Van VAN uključujući 20 kg predane prtljage i 8 kg ručne prtljage,
 • Noćenje u hotelu 3*** lokalne kategorije u dvokrevetnim odnosno trokrevetnim sobama na bazi noćenja s doručkom u mjestu Van (pred i po trekingu na Artos, Nemrut i Suphan),
 • U vrijeme treking – u taborima: noćenje u postavljenim šatorima, doručak, večera, lunch-paketi za kroz dan i neograničena tekućina (voda, kava, čaj),
 • Oprema: šatori i podloge za spavanje,
 • Svi prijevozi po Turskoj po programu (mini bus ili džipovi, itd.),
 • Slovenski pratilac na trekingu po Turskoj – predviđeno je da to bude turistički vodič i planinski vodič UIAA,
 • Lokalni planinski vodič po Supha, Nemrut i Artos,
 • Sve potrebne dozvole za uspone (3 vrha),
 • Priprema, organizacija i izvedba treking putovanja po Turskoj.

Moguće nadoplate, odnosno nije uključeno u cijenu:

 • Jednokrevetna soba koja u Vanu iznosi $ 100 / 3 noći (javiti kod prijave),
 • Otkazna pristojba iznosi 69 € za cijenu aranžmana do 1500 € (javiti kod prijave) Što je uključeno,
 • Zdravstvena te zaštita u slučaju nezgode s asistencijom za putovanje u inozemstvu (javiti kod prijave),
 • Prijevoz od doma do polazišnog aerodroma i natrag; hrana i piće, kada nismo na trekingu; osobna potrošnja; napojnice za lokalnoga vodiča cca 20 €/ po osobi; moguće potkupnine; ulaznice i aktivnosti izvan programa.

Informacije i prijave: na info@izimanija.si do popunjavanja slobodnih mjesta odnosno najkasnije do 50 dana pred polaskom. Uz prijavu potrebno je uplatiti akontaciju 500 € u roku 3 radna dana na transakcijski račun Agencije Izimanija, turistička agencija, Izidor Furjan s.p., Grajena 74, 2250 Ptuj: Ptuj: SI56 6100 0001 2778 351 Referenca (sklic) SI 00 4058. svrha: Turčija. BIC/SWIFT: HDELSI22. Kod svrhe: SCVE. S prijavom i plaćanjem akontacije izjavljujete, da ste pročitali opće uvjete Agencije Izimanija i s njima se slažete. Razlika do pune cijene mora se platiti najkasnije 30 dana prije polaska.

*Za treking je potrebna dobra psiho-fizička pripremljenost i zdravstveno stanje. Prije prijave se posavjetujte sa svojim doktorom glede vašega zdravlja i gibanja na visokoj nadmorskoj visini.

Svoj upit ili prijavu na treking po Turskoj nam proslijedite preko donjeg kontaktnog obrasca: [contact-form-7 404 "Not Found"]

Kako se prijaviti? Svoju prijavu nam pošaljite na elektronsku adresu info@izimanija.si u kojemu navedite:

 • Ime i prezime (kao na putovnici)
 • Na koju destinaciju i termin se prijavljujete
 • Vaš telefonski broj
 • Želje glede potencijalnih nadoplata
 • Posebnosti glede putovanja (prehrambene ili zdravstvene posebnosti, želja glede rasporeda spavanja, itd.).

Ukoliko se prijavljujete s partnerom navedite podatke obojice/oba u prijavi. Za potvrdu prijave potrebno je uplatiti akontaciju u propisanom roku: u suprotnom nije valjana. Podaci za uplatu navedeni su gore. Isto tako nam pošaljite kopiju putovnice na sjedište poduzeća ili skenirano na naš e-mail.

Kolika će biti skupina? U skupini će biti 10 do 15 sudionika.

Putujem sam/-a, no ne želim jednokrevetnu sobu? Dobrodošli. Ako želite dijeliti sobu s drugom suputnicom ili suputnikom javite nam to kod prijave i pronaći ćemo vam „cimera“ odnosno „cimericu“. Puno ljudi putuje samo i vjerujemo da će se pronaći drugi putnik ili putnica koji će htjeti dijeliti sobu. Ako vam „cimera ili cimericu“ ne uspijemo pronaći, a kod prijave ste bili voljni dijeliti sobu s drugom osobom, troškove jednokrevetne sobe NEĆEMO vam računati, odnosno smjestit ćemo vas u trokrevetnu sobu.

Kako je glede prtljage? Pri pakiranju uvijek vrijedi načelo racionalnosti. Predlažemo vam veći ruksak/putnu torbu/ vreću za transport i mali ruksak, koji ćete sa sobom uzeti na avion kao ručnu prtljagu i koji ćete koristiti za treking. Avionska kompanija Turskih Airlines omogućava 20 kg ili više prtljage koja ide u prtljažnik i do 8 kg ručne prtljage dimenzija 55 x 40 x 23 cm koju ćete ponijeti sa sobom na avion. Dio prtljage moguće je za vrijeme trekinga ostaviti u hotelu u Vanu.

Koji jezik ćemo koristiti?  Jezici, koji će biti prisutni na našem putu, su turski i kurdski. Engleski će vam, kao međunarodni jezik, pomoći u sporazumijevanju s domaćinima. Slovenski predstavnik će, ako će biti za tim potrebe, prevoditi. Znanje stranog jezika nije obavezno za sudjelovanje na trekingu po Turskoj.

Gdje ćemo biti smješteni? U mjestu Van (pred i po trekingu) ćemo biti smješteni u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Za vrijeme trekinga bit ćemo smješteni po šatorima u kojima će tuš biti vlažne maramice i toalete u prirodi.

Što ćemo jesti? Turska, odnosno kurdska kuhinja je ukusna. Na trekingu će na kuhari/vodiči pripremati obroke. Doručak i večera su u taborima. Za hodanje ćemo primiti lunch – pakete. Uvijek postoji mogućnost vegetarijanske prehrane na što nas morate upozoriti kod prijave. U Vanu u hotelu je doručak, ostali obroci u gradu su u vlastitom aranžmanu. Preporučujemo da posjetite lokalne restorane.

Kako je glede alkohola? Putujemo u muslimansku državu u kojoj je alkohol ograničeno dobro. Moguće je kupovanje alkohola – npr. piva, no preporučujemo, da ga pijete diskretno i u ograničenim količinama.

Je li voda pitka? Obavezno je kupovanje flaširane vode.

Kako ćemo putovati do Van-a? Putovat ćemo avionom kompanije Turkish Airlines preko Istanbula (presjedanje) do Vana – aerodrom Ferit Melen. Organiziran prijevoz pokupit će nas na aerodromu i povest će nas do hotela u Vanu u kojem ćemo biti smješteni. Po želji možete izabrati drugu avionsku kompaniju ili se nam pridružiti prvi dan u hotelu u Vanu. U slučaju, da ne putujete po odabranom itineraru, dodatne troškove krijete sami – npr. prijevoz na aerodrom – hotel ili dodatno noćenje.

Kako ćemo se voziti po Turskoj? Po Turskoj i do ishodišta vozit ćemo se posebnim prijevozom (mini bus, kombi, džip itd). Ceste su zanimljive, a vozila u prosjeku starija od nas. Svi prijevozi po programu uključeni su u cijenu.

Tko je vodič? Predviđen je turistički planinski vodič UIAA. Trekinge po Turskoj vodit će lokalni planinski vodič s kojim već duže vrijeme surađujemo i koji poznaje naše skupine.

Kakvu opremu trebamo? Preporučujemo turističku opremu za putovanje i grad te planinsku opremu kakvu bi imali za slovenske planine. Za uspon na vrh preporučujemo toplu budnu. Vreća za spavanje do -10°C (extreme). Popis potrebne opreme primit ćete naknadno, no najkasnije mjesec dana prije polaska.

Kakvo će biti vrijeme? U dolini uz jezero Van i u gradovima će temperature biti cca 25°C Vreme Van <klik. Za vrijeme trekinga po Turskoj temperature će biti hladnije. S obzirom da ćemo se popeti do 4000 m temperature će biti pod °C. Vreme Suphan <klik

Kakav novac mi je potreban? Službena valuta je turska lira (približno 1€ = 4.12 TRY) koju ćemo promijeniti u Turskoj. Za promjenu novca uzmite novčanice eura ili dolara (serije 2006 ili mlađe). Plaćanje karticama u pravilu nije moguće, stoga predlažemo gotovinu, koja je najbolje da bude raspoređena po različitim mjestima u prtljazi i odjeći.

Putovnica ili osobna iskaznica? Putovnica mora biti prilikom ulaska u Tursku (neovisno o tome je li potrebna viza ili ne) valjana još najmanje 6 mjeseci. Turske vlasti upozoravaju, da je u putovnici potrebno imati barem jednu praznu stranicu za žig granične vlasti. Savjetujemo i fotokopiju i fotografiju prva strane putovnice.

Trebam li vizu? Državljani EU (tako i Hrvati) za ulazak u Tursku ne trebaju vizu. Ukoliko dolazite iz zemlje izvan EU provjerite postupak pridobivanja vize.

Je li Turska sigurna država? Postoje određene rezervacije u nekim dijelovima države – osobito uz granicu sa Sirijom i Irakom. Zbog povećane opasnosti od terorističkih napada su uvjeti u jugoistočnim provincijama (Van) nesigurne. Uvijek je na snazi povećan oprez na bazaru te u gušće naseljenim dijelovima grada. Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako je s napojnicama: Manje napojnice su za lokalno stanovništvo poželjne. Zadnji dan će se prikupiti manja napojnica za lokalnoga vodiča po 20€/ po osobi ili više ukoliko ćete biti zadovoljni trekingom po Turskoj.

Je li moguće otplaćivanje na rate? Uz prijavu plaćate akontaciju na račun (TRR). Razliku u cijeni do pune cijene plaćate do 30 dana prije polaska. Moguće je plaćanje na rate, no u jednokratnom iznosu. Kad će se približavati rok plaćanja, poslat ćemo vam podsjetnik. Zbog lakše raspoređivanja vaših izdataka, preporučujemo raniju prijavu.

Lokalne posebnosti? Pri pozdravljanju sugovornika budite oprezni pri stisku ruku i nikako nemojte previše stisnuti ruku turskom sugovorniku – to za njih neuljudno i znači, da ste kao turist došli pokazati nadmoć nad domaćinima.

Hoćemo li prije polaska imati kakav sastanak? Sastanak svih sudionika predviđen je mjesec ili dva prije polaska, kad zaključimo s prijavama. Sastanak je planiran u središnjoj Sloveniji kroz tjedan u popodnevnim satima. Tamo ćemo predstaviti tijek trekinga, popis potrebne opreme i odgovorit ćemo na vaša pitanja.

Dodatna pitanja? Je li ostalo kakvo neodgovoreno pitanje? Nemojte čekati na sutra ako već danas možemo iskoristiti prednosti globalizacije. Možete nas kontaktirati na na +386 70 614 784 ili na info@izimanija.si ili pak preko donjeg kontaktnega obrasca: ….

 

 

 

 

 

Paste your AdWords Remarketing code here