Treking putovanje Lanzarote

Treking putovanje na Lanzarote©kalindilanzarote.com     

Termin: od 13. do 20. listopada 2018 (8 dana) – GRUPA JE PUNA na info@izimanija.si

Termin: 2019 (8 dana) – skupljamo informativne prijave na info@izimanija.si

Program treking putovanja na Lanzarote:

Prvi dan: Ranojutarnji odlazak na obližnji aerodrom (predviđen je Milano). Direktni let na aerodrom Lanzarote ACE. Prijevoz do vile na Lanzarotu, gdje ćemo cijelo vrijeme biti smješteni. Poslijepodnevne samostalne šetnje po naselju, slikovitoj okolici ili odmor. Večera. Noćenje.

Drugi dan: Doručak. Dan za otkrivane kulture otoka. Obići ćemo tradicionalni sajam u srcu otoka, gdje će biti vrijeme za jutarnju kavu te individualne šetnje kroz sajam. Zatim slijedi planinarski izlet prirodnim parkom Los Vulcanes. Na putu će nas obavještajne tabele poučiti o tome kako je vulkanska erupcija izobličila i promijenila pokrajinu. Poslijepodnevni obilazak etnografskog parka, gdje ćemo razgledati različite posebnosti nekadašnjeg posve ruralnog otoka (tradicionalna obrt, ručno oblikovani proizvodi i kulinarske dobrote). Povratak u vilu. Večera. Noćenje. (3 sata hodanja)

Treći dan: Doručak. Popeti ćemo se na područje najvišeg vrha Lanzarote – Peñas del Chache 670 m, planine Famara, koji je ograđen i zbog toga nedostupan. Slijedi planinarenje pod strminama i nad panoramskim liticama koje će nas oduševiti. Mogućnost poslijepodnevnog kupanja u surferskom raju – Famara. Po dogovoru, postoji mogućnost brzog tečaja surfanja sa slovenskim instruktorom. Povratak u vilu. Večera. Noćenje. (5 sati hodanja)

Četvrti dan: Doručak. Izlet u nacionalni park Timanfaya gdje se nalazi više od 300 vulkana, odnosno kratera, među kojima je jedan još uvijek aktivan. U nekim predjelima je temperatura površine nad 100°C, a nekoliko metara nad površinom je čak od 400°C do 600°C. Snalažljivi domaćini roštiljaju pomoću zemljine vrućine. S posebnim autobusom i vođenjem na engleskom, njemačkom ili španjolskom jeziku, zaputiti ćemo se kroz osigurani predio NP Timanfaya, kojeg godišnje obiđe skoro milijun turista. Po želji slijedi kraće jahanje deva po ‘pustinjskoj’ planini po paklenim gorama Montañas del Fuego. Poslijepodnevno kupanje na poluotoku Papagayo s raznovrsnim, zanimljivim plažama. Povratak u vilu. Večera. Noćenje.

Peti dan. Doručak. Uputiti ćemo se u svijet kaktusa u Guatizi takozvanim Jardín de Cactus (Kaktusov vrt), kojeg je osmislio najutjecajniji otočni umjetnik i arhitekt Cesar Manrique i koji uključuje više od 1100 primjeraka raznovrsnih kaktusa. Razgledavanje vulkanske jame Cueva de los Verdes u kojoj su se domaćini nekad skrivali od pirata i lovaca na roblje. Jama se rasteže 6 km nadmorske razine i 1,5 km podmorske razine i tako tvori najdalji podvodni tunel lave na svijetu pod imenom ‘túnel de la Atlántida’. Na poljima Aloe Vere ćemo se zaustaviti na predstavljanju te ljekovite biljke, čije ćemo proizvode također moći i kupiti. Poslijepodnevni uspon na Volcan de la Corona 604 m sa slikovitim kraterima. Povratak u vilu. Noćenje. (2 sata hodanja)

Šesti dan. Doručak. Cjelodnevni izlet s katamaranom na slikoviti otočić La Graciosa koji je pod zaštitom UNESCA i spada pod nacionalni park Archipiélago Chinijo. Na pješčanim cestama ćemo se popeti na žuto obojanu planinu Montaña Amarilla 172 m. Na povratku će biti mogućnost kupanja na plaži playa La Cocina ili playa Lajita. U jedinom naseljenom naselju mogućnost ručka i pečenja. Doplatom će također biti mogućnost iznajmljivanja bicikla i vožnja po nenastanjenom otočiću bez centimetra asfalta. Obilazak ‘najmanjeg muzeja na svijetu’ koji prikazuje tvrd život stanovnika tog arhipelaga. Povratak u vilu. Večera. Noćenje (2 sata hodanja)

Sedmi dan. Doručak. Planinarski izlet na 458 m visoku Calderu Blancu, gdje ćemo naučiti što su ‘isolte’ i još jedan pogled u vulkansko djelovanje otoka. Poslijepodnevni ostanak u jednom od turističkih ljetovališta na Atlantskoj obali, gdje će biti vremena za ručak, samostalno razgledavanje i zadnje kupovine. Povratak u vilu i vrijeme za pakiranje. Večera. Noćenje. (4 sata hodanja)

Osmi dan. Lunch-paket ili doručak u vili. U slučaju kasnijeg leta, slobodno vrijeme do odlaska na aerodrom u glavnom gradu Arrecife. Posljednja kratka vožnja kroz Lanzarote do aerodroma. Ukrcavanje na avion, izravan let Lanzarote – obližnji aerodrom i prijevoz do Slovenije, gdje dolazimo u večernjim satima.

Cijena treking putovanja na Lanzarote, kod minimalno 10 putnika, iznosi 799€/ po osobi za prijave s poravnatom akontacijom do 15.02.2018., odnosno 829€/ po osobi za prijave s poravnatom akontacijom do 15.04.2018., odnosno, 859€/po osobi za kasnije prijave do popune slobodnih mjesta.
*vozač kombija ima dodatnih 10% popusta!

*redovni putnici imaju dodatnih 50€ popusta na aktualnu cijenu

Uključeno:

 • Povratna avionska karta obližnjeg aerodroma (Milano i sl.) – Lanzarote (ACE) s uključujući 10 kg ručne prtljage (1 komad) dimenzija 55cmx40cmx20 cm,
 • Povratni aerodromski prijevoz na relacijama Ptuj, Maribor, Celje, Ljubljana – obližnji aerodrom,    *kod min 4 putnika se može organizirat transfer iz Zagreba ili Rijeke
 • Smještaj na Lanzarotu u vilama turističke kategorije (booking ocjena 9,2/10) u dvokrevetnim, odnosno, trokrevetnim sobama na bazi polupansiona,
 • Najam kombija s gorivom i parkingom na Lanzarote,
 • Ulaznica u etnografski park i ‘najmanji muzej na svijetu’
 • Dozvola za NP Timanfaya s uključenom ulaznicom i vođeno razgledavanje u posebnom autobusu (na engleskom, njemačkom ili španjolskom jeziku)
 • Razgledavanje Aloe Vera fabrike,
 • Priprema, organizacija i realizacija treking putovanja na Lanzarote sa slovenskim vodičem te pdv.

Doplate (izjasniti tokom prijave)                    

 • Jednokrevetna soba 100€ (izjasniti tokom prijave),
 • Dodatna prtljaga do 20 kg iznosi 65€ (izjasnite tokom prijave),
 • Prijevoz rasklopivih štapova za hodanje u oba smjera 10€ (ne spadaju pod ručnu prtljagu; izjasniti tokom prijave)
 • Otkazna pristojba 46€ (izjasniti tokom prijave), Što je uključeno?
 • Zdravstveno i osiguranje od nezgoda sa asistencijom za putovanje u inozemstvu 15€ (izjasniti tokom prijave), Što je uključeno?
 • Obavezna doplata vodiču na putu za sve ulaznice po programu i katamaran: 40€/po osobi
 • Moguće doplate na licu mjesta: najam bicikla na La Graciosi 10€/dan; 2-satno učenje surfanja sa slovenskim učiteljem 30€; 25-minutno jahanje deva u NP Timanfaya 6€/po osobi; muzej razglednica 2€/po osobi; muzej tradicionalnih glazbenih instrumenata 3€/po osobi; dnevna prehrana (kroz dan); osobna potrošnja, kupnje lokalnih proizvoda i aktivnosti van programa.

Informacije i prijave na info@izimanija.si do popune slobodnih mjesta (max 15). Poslije pismene potvrde prijave uplatite 300€ akontacije u roku 4 radnih dana na TRR:  SI56 6100 0001 2778 351 (Agencija Izimanija, Izidor Furjan s.p., Grajena 74, 2250 Ptuj, Slovenija). Referenca SI 00 06702018. Svrha: LANZAROTE. BIC/SWIFT: HDELSI22. Kôd svrhe: SCVE. Prijavom i poravnanjem akontacije izjavljujete da ste pročitali opće uvjete Agencije Izimanija i da se s njima slažete. Razlika se poravna najzadnje do 30 dana prije odlaska.

*U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih do 01.06.2018., putovanje se otkazuje. Sudionicima će se u potpunosti vratiti uplaćeni iznos.

POSEBNA PONUDA za zaključene skupine: Mogućnost prilagođavanja programa vašim željama. Treking putovanje po Lanzarotu možemo nadograditi izletom na obližnje Kanarske otoke (Fuerteventura ili Gran Canaria), razgledom nekog drugog naselja na otoku, planinarenja po drugim planinarskim putevima, ronjenjem u podvodnom mjestu, školom surfanja na Lanzarotu, biciklistička vožnja po Lanzarotu, izletom s brodom i ogled kitova te druge aktivnosti.

Svoje upite ili prijavu za treking putovanje na Lanzarote možete posredovati putem donjega kontaktnog obrazaca. Odgovoriti ćemo vam u najkraćem mogućem roku.

Kako se mogu prijaviti? Svoju prijavu nam pošaljite preko kontaktnog obrasca ili na elektronsku poštu info@izimanija.si u kojoj navedite:

 • Ime i prezime
 • Destinaciju i termin za koji se prijavljujete
 • Vaš kontaktni broj
 • Želje glede na dodatne mogućnosti i doplate
 • Posebnosti glede samog putovanja (prehrambene ili zdravstvene posebnosti, želje glede samog noćenja i sl.)

Ukoliko se prijavljujete zajedno s partnerom, navedite podatke obaju osoba. Za potvrdu prijave potrebna je uplata akontacije u roku 5 dana od pismene potvrde prijave. Podaci za polog se nalaze iznad. Također nam pošaljite fotokopiju putovnice ili osobne iskaznice na sjedište poduzeća ili skenirano pošaljite na naš e-mail. Osobni dokument mora biti valjan još barem jedan dan nakon predviđenog povratka s putovanja.

Veličina grupe? Skupina broji od 10 do 15 putnika, zajedno s vodičem.

Putujem sam/-a i ne želim jednokrevetnu sobu? Dobro došli. Ukoliko želite dijeliti sobu sa drugom suputnicom ili suputnikom, izjasnite tokom prijave te ćemo vam mi naći »cimericu ili cimera«. Dosta ljudi putuju sami i vjerujemo da će se naći druga suputnica ili suputnik za dijeljenje sobe. Ukoliko vam ne uspijemo naći »cimericu ili cimera«, a tokom prijave ste bili pripremljeni dijeliti sobu s drugom osobom, troškove jednokrevetne sobe vam NEĆEMO zaračunati.

Prtljaga? U osnovnu cijenu je uključena ručna prtljaga do 10 kg i određenih mjera. Ukoliko smatrate da vam neće biti dovoljno, možete tokom prijave naručiti dodatnu prtljagu (doplata). Za ručnu prtljagu preporučamo ruksak kojeg ćete nositi na samim izletima. Pošto na Lanzarote putujemo u hladnijoj polovici godine, u praksi se za aerodrom obično odijevamo u planinarsku odjeću i obuću kako bi smanjili težinu same prtljage.

Kojim jezikom se govori na Lanzarotu? Na Lanzarotu se govori španjolski jezik, zato bi bilo idealno ukoliko njime obvladali. Znanje stranog jezika nije uvjet za sudjelovanje na putovanju. Ukoliko će biti potrebno, slovenski vodič će vam prevoditi na putovanju.

Gdje ćemo biti smješteni? Smješteni smo u trima seoskim vilama s booking ocjenom 9,2/10, koje se nalaze jedna pored druge. Svaka vila ima tri sobe s posteljinama, dvije kupaonice, zajednički prostor za druženje te kuhinju sa frižiderom. Wi-fi je dostupan u svim vilama.

Kako je glede prehrane? Kulinarstvo je španjolsko i europsko, zato je i ukusna. Doručci će biti usluženi na terasi pred vilom te će se (do neke mjere) moći uzeti u obzir također neke individualne želje glede jutarnje prehrane pošto si doručke pripremamo sami. Hranu za cjelodnevno putovanje možete kupiti u obližnjoj trgovini ili u lokalnom restoranu koji ima takvu mogućnost. Usluženu večeru ćemo imati u lokalnom restoranu.

Tko je naš vodič? Vodič je slovenski planinarski i turistički vodič s međunarodnom licencom koji je već obišao Lanzarote. Predviđeni vodič: Izidor Furjan.

Prijevoz do Lanzarota? Imamo organiziran prijevoz (kombiji) iz Slovenije do obližnjeg aerodroma i nazad. S avionom ćemo letjeti otprilike 4 sata. Detaljnije informacije dobijete naknadno.

Prijevozi po Lanzarotu? Po otoku ćemo putovati s iznajmljenim kombijima. Svi putujemo zajedno, jedan za drugim, te se po putu zaustavljamo za fotografiranje, razgledavanja i sl. Vozači kombija imaju 10% popusta na cijenu aranžmana i svoju pripremljenost na vožnju izjasne tokom prijave.

Kakvu opremu trebam? Preporučamo planinarsko – turističku opremu; planinarske čizme, planinarska odjeća, prva pomoć i sl. Tehnička oprema nije potrebna. Popis potrebne opreme preuzmete naknadno najkasnije 1 mjesec prije odlaska. 

Kakvo će biti vrijeme? Lanzarote je otok vječne mladosti, zato ima u tom vremenskom periodu standardnu temperaturu otprilike 20-25°C. Obilnije padaline su rijetkost. U nekim predjelima je često vjetrovito. Vrijeme Lanzarote (klik)

Da li ja to mogu? Na aktivnom putovanju po Lanzarotu imamo nekoliko planinarskih ruta koje je moguće ispustiti. Izleta su lakši, lagano prohodni ili turistički. Putovanje je stvoreno s namjenom uživanja, tako da će biti bez ubrzavanja i većih napora. Ponekad će biti potrebno ići pješice kako bi otkrili prave ljepote prirode.

Kakav novac trebam? Službena valuta je euro €. Plaćanje s kreditnim karticama je uglavnom moguće; ali svejedno predlažemo gotovinu u eurima. Ovisno o vašim potrebama i željama, također predlažemo da imate sa sobom otprilike 100€ gotovine ili više, u slučaju da želite kupovati.

Putovnica ili osobna iskaznica? Lanzarote spada pod Španjolsku (država EU), zato za granični prijelaz trebamo valjanu osobnu iskaznicu ili putovnicu. Preporučam da također doma pripremite fotokopiju dokumenta. Sa sobom obavezno ponesite dokument kojeg ćete poslati tokom prijave.

Da li trebam vizu? Pošto putujemo unutar EU, slovenski i hrvatski državljani ne trebaju vizu.

Sigurnost? Lanzarote jest sigurno područje. Postoje određena zadržavanja u predjelima veće gustoće turista. Potrebna je pozornost jednako kao svugdje po svijetu. Više informacija je dostupno na Ministarstvu za vanjske i europske poslove (Hrvatska), te Ministrstvu za zunanje zadeve (Slovenija).

Napojnice? Napojnice su u ugostiteljskim objektima uračunate u cijeni ali možete očekivati simbolične napojnice koje su uvijek dobrodošle.

Plaćanje? Tokom prijave uplatite akontaciju na TRR (bankarski račun). Razliku poravnate do 30 dana prije odlaska. Moguće je plaćanje na obroke ali u jednokratnom iznosu. Kako će se približavati rok plaćanja, tako ćemo vam poslati opomenu. Zbog lakšeg raspoređivanja vaših izdataka, preporučamo ranije prijave.

Dodatna pitanja? Da li je ostalo kakvo pitanje neodgovoreno? Molimo, napišite nam pitanje, misli ili ideju preko donjega kontaktnog obrasca. Odgovoriti ćemo vam u najkraćem mogućem roku.

Paste your AdWords Remarketing code here