Treking putovanje Gran Canaria

Treking putovanje Gran Canaria©grancanariaexcursionsactivities.com

Termin: 16. – 23. veljače 2019 (8 dana) – SKUPLJAMO PRIJAVE na info@izimanija.si

Program treking putovanja na otok Gran Canaria:

Prvi dan: Transfer do obližnjeg aerodroma (Venecija, Salzburg, Beč, Milano…). Direktan let na aerodrom Gando LPA – Aeropuerto de Gran Canaria. Transfer do mjesta Las Palmas de Gran Canaria gdje ćemo biti smješteni. Smještaj u hotelu u blizini idilične plaže Las Canteras. Samostalne popodnevne šetnje ili odmaranje (ovisno od rasporeda letova).

Drugi dan: Doručak u hotelu. Popet ćemo se na planinu Altavista 1377 m (u prijevodu visoko gledište). To je tura, koju ne biste htjeli propustiti. Popodnevna šetnja po parku prirode Tamanaba. Povratak u hotel (5 sati hoda).

Treći dan: Doručak u hotelu. Planinarit ćemo okolo i na drugi najviši vrh otoka – Montaña del Nublo na kojemu stoji poznat simbol otoka – geomorfološka znamenitost. Taj je planinski put poznat kao najomiljeniji među planinarima. (5 sati hoda)

Četvrti dan: Doručak u hotelu. Dan ćemo iskoristiti za treking po zapadnoj obali Gran Canarie koja slovi po svojoj divljini. Možda ćemo uspjeti izvesti i pokoji skok u vodu. Povratak u hotel (4–6 sati hoda).

Peti dan: Doručak u hotelu. Izlet u (ne)poznato u okviru kojega ćemo otkrivati preostale ljepote i posebnosti otoka. Povratak u hotel.

Šesti dan: Doručak u hotelu. Popet ćemo se na najviši vrh Gran Canarie – Pico de las Nieves 1949 m. koji je ujedno treći najviši vrh »Kanaraca«. Iako bi ime vrha u hrvatski mogli prevesti kao snježni vrh, snijeg ipak ne očekujemo. Povratak u hotel (5 sati hoda)

Sedmi dan: Doručak u hotelu. Prošetat ćemo pravim pustinjskim sipinama koje spominju na Saharu. Popodnevno kupanje na ljetovalištu Maspalomas, odnosno slobodno vrijeme. Zadnje kupovine i pakiranje. Povratak u hotel.

Osmi dan: Doručak u hotelu ili lunch – paket (ovisno od rasporeda letova). Zadnja vožnja do aerodroma. Ukrcavanje na avion te direktni let Gran Canaria – obližnji aerodrom i transfer do Slovenije, kamo ćemo stići u večernjim satima.

Cijena treking putovanja Gran Canaria: 799 € po osobi kod min. 15 putnika, odnosno 774 € / po osobi za prijave do 05.10.2018

*popusti: redovni putnici: 50 €; vozači kombija 80 €

Uključeno:

 • Povratna avionska karta obližnji aerodrom (Venecija, Beč, Bergamo…) – Gran Canaria uključujući 10 kg (1 komad) ručne prtljage ograničenih dimenzija,
 • Povratni transfer iz aerodroma na relaciji Maribor, Celje, Ljubljana – obližnji aerodrom, *Moguč transfer iz Zagreba ili Rijeke kod min 4 prijavljenih
 • Smještaj u Las Palmas u hotelu *** nacionalne kategorije u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama na bazi noćenja s doručkom s uključenom turističkom taksom,
 • Najam kombi vozila s gorivom i parkirnim troškovima na otoku Gran Canaria,
 • Posjeta destileriji ruma Arehucas i degustacija,
 • 1 x večera u lokalnom restoranu,
 • Priprema, organizacija i izvedba trekinga Gran Canari sa slovenskim vodičem i pdv.

Nadoplate po želji:

 • Jednokrevetna soba 125 € – javiti kod prijave,
 • Dodatna prtljaga (1 komad) do 20 kg u oba smjera 70 € – javiti kod prijave,
 • Transport sklopivih štapova za hodanje u oba smjera 10 € (ne sude u ručnu prtljagu – javiti kod prijave),
 • Otkazna taksa iznosi 35 € za aranžmane do 750 € odnosno 46 € za vrijednost aranžmana do 1000 € – javiti kod prijave, Što je uključeno?
 • Zdravstvena te zaštita od nezgode s asistencijom za putovanje u inozemstvu 15 € – javiti kod prijave, Što je uključeno?
 • Moguće nadoplate na licu mjesta: moguće ulaznice; prehrana za kroz dan, osobna potrošnja te aktivnosti izvan programa.

Informacije i prijave na info@izimanija.si do popunjavanja slobodnih mjesta (max 15). Nakon pisne potvrde uplatite 300 € akontacije na TRR: SI56 6100 0002 0237 748 (Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 1949. Svrha: GRAN CANARIA. BIC/SWIFT: HDELSI22. Kod svrhe: SCVE. S prijavom i plaćanjem akontacije izjavljujete da ste pročitali opće uvjete Izimanija d.o.o. te da se s njima slažete. Razlika do punog iznosa mora se uplatiti najkasnije do 30 dana prije polaska.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih do 100 dana prije polaska putovanje se otkazuje. Sudionici će dobiti vraćen cjelokupan iznos.

POSEBNA PONUDA za zaključene skupine: Program aktivnog putovanja prilagođavamo vašim željama. Treking putovanje po Gran Canarii možemo nadograditi: izletom na obližnje Kanarske otoke (Tenerife ili Fuereventura); razgledavanje nekog drugog naselja na otoku; planinarenjem po drugim planinskim putovima; vožnjom bicikla po Gran Canarii; izletom lađicom uz promatranjem kitova i druge aktivnosti.

Proslijedite nam vaše rezervacije treking po Gran Canarii ili upit za vaše planinsko putovanje u okviru planinskog društva. Program ćemo u potpunosti prilagoditi vašim željama i proslijedit ćemo vam ga u najkraćem mogućem vremenu

Kako se mogu prijaviti? Svoju prijavu nam pošaljite preko kontaktnog obrasca ili na elektronsku adresu info@izimanija.si u kojemu navedite:

 • Ime i prezime (kao što je navedeno na osobnoj iskaznici ili putovnici),
 • Na koju destinaciju se prijavljujete i u kojem terminu,
 • Vaš telefonski broj,
 • Želju oko mogućih nadoplata,
 • Posebnosti oko putovanje (prehrambene ili zdravstvene posebnosti, želje oko rasporeda spavanja, itd.).

Ako se prijavljujete s partnerom, oboje navedite podatke. Za potvrdu prijave potrebno je platiti akontaciju 5 dana od pisne potvrde prijave. Podaci za uplatu navedeni su gore. Isto tako nam pošaljite fotokopiju putovnice ili osobne iskaznice na sjedište poduzeća ili skenirano na naš e-mail. Dokument kojim putujete neka bude valjan barem jedan dan duže od planiranog povratka s putovanja.

Veličina skupine? Predviđena veličina skupine je (uključujući vodičem) 16 putnica i putnika.

Kako je glede prtljage? U osnovnu cijenu je uključena ručna prtljaga do 10 kg određenih mjera. Ako ste kod pakiranja racionalni, spomenuta prtljaga će vam zasigurno biti dovoljna. U protivnom u prijavi naručite dodatnu prtljagu uz nadoplatu. Za ručnu prtljagu preporučujemo ruksak, koji će vam služiti i za izlete. S obzirom na to da na Gran Canariu putujemo u hladnijoj polovici godine u praksi je, da na aerodrom obujemo planinske cipele i obučemo planinsku odjeću kako bismo imali lakšu prtljagu.

Kojim jezikom govore? Na Gran Canarii govore španjolski jezik, stoga je idealno ako ga govorite tečno. Zbog ekspanzije turizma jako je korisni su engleski i njemački. Znanje stranog jezika nije uvjet za sudjelovanje na planinskom putovanju. Ako će to biti potrebno, slovenski će vodič prevoditi

Gdje ćemo biti smješteni? Cijelo vrijeme putovanja bit ćemo smješteni u centru mjesta Las Palma de Gran Canaria u blizini plaže Las Canteras. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne – uz nadoplatu i jednokrevetne. WiFI je dostupan u hotelu. Svaku jutro u hotelu ćemo imati doručak.

Kako je glede prehrane? U cijenu je uključeno noćenje s doručkom koji će nam biti poslužen u restoranu hotelu. Hrana i količina obroka razlikuje se od Slovenije. Jedno ćemo imati zajedničku večeru u lokalnom restoranu. Hranu za kroz dan i planinarenje možete kupiti u lokalnoj trgovini ili u restoranu.

Tko je naš vodič? Vodič je planinski vodič i turistički vodič s međunarodnom licencom koji je već posjeti Gran Canariu. Predviđen vodič: Izidor.

Prijevoz do Gran Canarie? Imamo organiziran transfer (kombiji) iz Slovenije (MB, CE, LJ) do obližnjeg aerodrom i natrag. Predviđena avionska kompanija je Ryanir ili Easyjet. Detaljnije informacije primit ćete naknadno.

Prijevozi po Gran Canarii? Otok ćemo istraživati unajmljenim kombi vozilima. Prvi kombi vozi vodič, sljedeći sudionici. Svi putujemo zajedno, jedan za drugim usput se zaustavljajući radi fotografiranja, razgledavanja itd. Vozači kombija imaju popust na cijenu aranžmana, a svoju spremnost (za vožnju kombija) neka jave kod prijave.

Kakvu opremu trebam? Preporučujemo planinsko – turističku opremu. Tehnička oprema nije potrebna. Popis potrebne opreme primit ćete najkasnije mjesec dana prije polaska.

Kakvo će biti vrijeme? Gran Canaria je otok vječnog proljeća, zato u to vrijeme ima standardnu temperaturu cca. 25 °C. Obilnije padavine u planinama iznimna su rijetkost. U nekim predjelima učestalo je vjetrovito.

Mogu li ja to? Na planinskom putovanju po Gran Canarii imamo nekoliko planinskih ruta koje je moguće zaobići. Ostali izleti su lakši: laki i šetački ili turistički. Ako sumnjate u svoje sposobnosti posavjetujte se s agencijom ili doktorom.

Kakav novac trebam? Službena valuta je €. Plaćanje karticama u većini je slučajeva moguće, no savjetujemo vam gotovinu. Ovisno o vašim potrebama i željama predlažemo da sa sobom imate cca. 150 – 200 € džeparca ovisno o tome koliko imate namjeru kupovati.

Putovnica ili osobna iskaznica? Gran Canaria spada po Španjolsku (država EU) zato je za prijelaz granice potrebna valjana osobna iskaznica ili putovnica EU.

Trebam li vizu? S obzirom na to, da putujemo unutar EU, državljani RH ne trebamo.

Sigurnost? Gran Canaria je sigurno područje. Postoje određene rezervacije na predjelu Playa del Ingles zbog masovnog turizma. Potreban je oprez kao i svugdje po svijetu. Preporučujemo upotrebu skrivene torbice „money-belt“ i raspoređivanje dokumenata po različitim lokacijama po prtljazi. Poželjna je i fotokopija i fotografija putnog dokumenta.

Kako je glede napojnica? Napojnice su u lokalima uračunatu u cijenu ili se očekuju simbolične napojnice. Provjerite račun na kojem je navedeno je li service uključen u cijenu ili ne.

Je li moguće plaćanje na obroke? Kod prijave uplatite akontaciju na TRR. Razliku do pune cijene uplatite 30 dana prije polaska. Moguće je plaćanje u obrocima, no u jednokratnom iznosu. Kad će se približiti rok plaćanja, poslat ćemo vam podsjetnik. Zbog lakšeg raspoređivanja vaših sredstava preporučujemo ranije prijave.

Dodatna pitanja? Je li kakvo pitanje ostalo neodgovoreno? Molim vas napišite na pitanje, brige ili ideje preko donjeg kontaktnog obrasca. Odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem vremenu.

Paste your AdWords Remarketing code here